Laden Evenementen

Het jaartraject zit VOL. Onderaan deze pagina kun je aangeven dat je op de wachtlijst wilt -of op de hoogte gebracht wilt worden voor een volgende editie.

Een jaar lang je schrijfleven verdiepen

In 2020 is het zover en start ik mijn langverwachte schrijfjaartraject! In drie weekenden en twee tussentijdse groepssessies leg je met een besloten groep een bodem in  je schrijfleven. Tijdens onze bijeenkomsten dompelen we ons onder in schrijfbeoefening, uitwisseling en het bestuderen van andere schrijvers. Verwacht uitjes die ons onderzoek ondersteunen – en wie weet krijgen we een schrijver zover om haar of hem de hemd van het lijf te vragen!

Wat dit jaarprogramma kenmerkt is dat je niet stilzit tussen de bijeenkomsten door. In de tijd tussen de weekenden lees je een (flink) aantal boeken. Andere schrijvers zijn immers je belangrijkste leraren! Wanneer we weer samenkomen bespreken we de boeken uitvoerig.

Daarnaast ga je tussen de bijeenkomsten door met schrijfbeoefening. Om je daarmee te helpen word je gekoppeld aan een andere schrijfvriend, waarmee je (minstens) elke week samenkomt (online of in het echt) en schrijft en voorleest.

Bovendien komen we twee keer online als groep samen om dingen die spelen te bespreken.

 

Wees voorbereid om verrast en verruimd te worden! Dit wordt een gemeenschappelijk avontuur, waar we volop gebruik van elkaar gaan maken om je schrijfleven en begrip van je wereld te verdiepen.

 

Het jaartraject in het kort

  • drie volledig verzorgde weekenden (vr-zo) inclusief overnachting en biologische maaltijden in het prachtige Samaya in Werkhoven
  • adem- en ontspanningssessies
  • gastoptredens en uitjes
  • tussentijdse Q&A in een online groepssessie
  • tussen de weekenden door spreek je af met een toegewezen schrijfpartner (cheerleader!) om te schrijven en lezen (dat kan natuurlijk online)
  • één tussentijdse en één afsluitende één op één sessie van twintig minuten met Geertje (via Skype of Zoom) om je persoonlijke voortgang te bespreken

 

Locatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het jaartraject  vindt plaats bij Samaya, een prachtig retraite centrum in Werkhoven, centraal gelegen in het midden van Nederland. Alle maaltijden tijdens onze sessies zullen plantaardig en biologisch zijn.

Je hebt tijdens het boeken de keuze voor een één- of tweepersoonsverblijf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je hebt ook de mogelijkheid om niet te overnachten bij Samaya, maar wel het programma te doen en er alle maaltijden (behalve het ontbijt) mee te eten.

 

 

Geertje Couwenbergh is columnist en auteur van vijf boeken, waaronder het populaire ‘Zin’, het boek dat HP/De Tijd een ‘bron van inspiratie voor elke auteur’ noemt en dat in 2019 in een hernieuwde editie verscheen. Ze publiceert in bladen als Happinez en Rebelle Society. Daarnaast begeleidt ze al bijna tien jaar honderden schrijvers in haar unieke belichaamde schrijfprogramma’s – Schrijven Magazine noemde haar een ‘topdocent’. Ontdek haar onlangs verschenen boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies, de bundeling van haar populaire adviescolumn in Happinez.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van Geertje’s programma’s, nieuws en publicaties.

artwork © Bedelgeuse