Loading Events

Jaarprogramma Zin: Schrijf- en Stilteretraites 2017

Dit jaar bied ik in samenwerking met Klooster Huissen en yogadocente Jasmijn Koelink weer een jaartraject aan voor zowel terugkerende studenten als nieuwe deelnemers. Het bestaat uit vier creatieve schrijfweekenden en twee keer een vijfdaagse retraite. We bieden bovendien fikse kortingen aan als je ervoor kiest meerdere programma’s te doen!

Vier Seizoenen & Bijbehorende Programma’s
Elk creatief proces, waaronder schrijven en leven, weerspiegelt de vier seizoenen. Er is een tijd van verstilling, van opkomst, groei, rijping en oogst. Het leek ons een mooi en natuurlijk ritme voor de timing en thema’s van onze programma’s bij het klooster. We bieden daarom vier seizoensgebonden weekenden en twee 5-daagse retraites aan.

Onze programma’s hebben regelmatig terugkomende deelnemers. We merken -ook uit eigen ervaring- hoe ondersteunend het kan zijn om regelmatig in retraite te gaan. Ze vooruit boeken is een manier om die mogelijkheid in te bouwen, nog voordat je agenda volloopt. Om dit te ondersteunen bieden we samen met het klooster de volgende aanbiedingen:

Twee stilteweekenden plus één 5-daagse stilteretraite kun je volgen met een korting van 15 %. Dat zijn drie retraites vanaf 831 euro. Je kunt zelf kiezen welke van de vier weekenden je doet, en welke van de twee vijfdaagse retraites. Zo kun je een programma samenstellen wat in jouw agenda past. Net als vorig jaar bestaat er ook de mogelijkheid om een jaartraject af te nemen. Je ontvangt dan 20 % korting per programma. Dit betekent dat je al een jaartraject van zes retraites kunt volgen vanaf 1562 euro. De inschrijving en administratie van alle programma’s verloopt via het secretariaat van het klooster Huissen.

vrijdag 3 februari tot en met zondag 5 februari Zin: Winter Schrijf en Stilteweekend
vrijdag 5 mei tot en met zondag 7 mei Zin: Lente Schrijf en Stilteweekend
vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli Zin: Zomer Schrijf en Stilteweekend
zondag 27 augustus tot en met donderdag 31 augustus Zin: 5-daagse Zomer Schrijf en Stilteretraite
vrijdag 27 oktober tot en met zondag 29 oktober Zin: Herfst Schrijf en Stilteweekend
zondag 26 november tot en met donderdag 30 november Zin: 5-daagse Winter Schrijf en Stilteretraite

Schrijven en Belichaming
Alle programma’s zijn gebaseerd op onze ervaring dat schrijven beter, dieper en leuker wordt wanneer je wakker bent in je hele lichaam -niet alleen in je gedachtewereld. Om deze reden worden de schrijf- en leessessies afgewisseld met ademhalingsoefeningen en beweging. Wat er hierdoor gebeurt met je schrijven is door talloze deelnemers omschreven als een openbaring. Kom het ook ervaren!

Stilte en Schrijven
Schrijven is leren werken met de energie van je geest. Daar onbevreesd contact mee maken en je lichaam daartoe inzetten als bondgenoot is de eerste stap. Eén van de belangrijkste vaardigheden als schrijver is om daarnaast je ideeën niet weg te lekken door erover te praten -en juist daarvoor in plaats te (blijven) schrijven. De stilte in de programma’s ondersteunt je concentratie, opent je zintuigen en moedigt je aan om de energie die je besteed aan verbale interactie te kanaliseren ín je schrijven.

Schrijven in het Klooster
Sinds oudsher zijn kloosters plekken van verstilling en inzicht. Onze programma’s maken dankbaar gebruik van die voedingsbodem en het kloosterritme. Het programma houdt rekening met de dagelijkse diensten en we moedigen deelnemers aan die bij te wonen. De locatie van het levende klooster, de vriendelijke medewerkers en vrijwilligers voegen een extra dimensie toe aan je verblijf -en je schrijven.

>> Klik hier voor meer informatie en inschrijving <<

Ervaringen van eerdere deelnemers aan een deze programma’s:

“Waardevol, prettig, vreugdevol, licht en zinvol. Ik heb honger naar meer!”
“Warm, betrokken, vriendelijk.”
“Ik ben intens dankbaar, verbonden en stil in mezelf. De sfeer, de prachtige diensten en ruimte van het klooster maken mij nederig en krachtig.””Heel prettig om te kunnen praten met lichaam, hart en geest.”
“Ik heb heel erg genoten en alle tips als een spons opgezogen. Veel inspiratie opgedaan voor mijn schrijfbeoefening thuis.”
“Rust, Ritme, Aandacht, Vakmanschap.”
“Ik ben ontroerd geraakt door de verhalen van anderen.”
“De stilte laat je terugkeren naar jezelf en de ‘lessen’ ondersteunen dat!”
“Het is een tankstation voor lichaam en geest geweest, heel fijn!
“Ik ga met veel energie en ZIN naar huis.”
“Intense ervaring van rust gevonden.”

Blijf op de hoogte van het jaartraject via de speciale Facebook groep