ZIN: lust in je leven door schrijven

*in mei 2019 verscheen een herziene en uitgebreide editie van Zin! Lees hier meer*

Zin is niet zomaar een boek over schrijven. Het is een boek over zin krijgen in je leven. Schrijven doe je namelijk met je hele wezen, niet alleen met je brein. Je schrijft met je zintuigen, je herinneringen, je verlangens, je organen. Dat originele schrijfvuur wordt nogal eens geblust door onze ideeën over hoe schrijven hoort te zijn. Doordat je van jongs af aan leert hoe je moet schrijven, hoe je nette zinnen maakt en hoe je een plot opbouwt, kan de lust voor schrijven als een vlam doen uitdoven. ZIN, vol korte hoofdstukken en verrassende schrijfopdrachten, heeft inmiddels al bij duizenden mensen hun schrijfzin opnieuw aangewakkerd.

Hoe voelde dat gele badstof jurkje dat je als kind op het strand droeg? Wat gebeurde er met je vlak voor je eerste zoen? Wanneer had je je laatste slappe lach? Hoe ruikt de huid op je schouder? Wat wil je nooit meer meemaken? Hoe smaakt een olijf ? Liefhebben betekent enthousiast worden over de kleinste dingen. Radicaal verbaasd blijven. Openstaan voor het mysterie van het verfrommelde boterhamzakje onder in je tas. Het heeft een verhaal. Het is een boodschapper. Of je nu een doorgewinterde schrijver bent of nog nooit een pen hebt vastgepakt maakt niet uit. Als vergeten wie we zijn een Olympische sport was zouden we allemaal mogen meedoen. Het je herinneren vereist niets meer dan een pen, papier, je hart, geest, vingers, huid, ideeën, verlangens, hoop en angst. Het enige wat je mee hoeft te brengen naar dit boek is precies wat je eruit zal krijgen: alles. Je huid en haar. Ik beloof je dat je niet teleurgesteld zal zijn. Dat wat je zoekt ligt letterlijk binnen handbereik. We gaan voor de jackpot. Pak je pen, een stuk papier en laten we beginnen.”

euro 17,50

bol-buttonebook-button ibook-buttonfacebook-button

 

Reviews

Sans gêne fileert Couwenbergh het schrijfproces. Een bron van inspiratie voor elke auteur.
HP/ de Tijd

Geertje laat een frisse wind waaien door schrijvend Nederland en Vlaanderen.
Schrijven Magazine

Dit sprankelende, bruisende boek leest als een huppelend veulentje… Het laat zien hoe je het leven kunt ervaren als een permanente bron van inspiratie en geluk. Een heerlijk boek, spiritueel en grappig tegelijk, liefdevol en diepzinnig.
Lisette Thooft

Al schrijvend je leven mooier maken… Zelden heb ik een boek gelezen met zo’n krachtige en prachtige boodschap. Een must-have voor iedereen die van het leven houdt!
Glamour

Het mysterie van jouw leven benaderen en ontdekken door schrijven. Wat je schrijft, zo blijkt, is precies wat je moet weten. Een heerlijk, inspirerend boek, vól liefde voor het leven.
Annemarie Postma

Dit geweldig leuke, mooie, makkelijk leesbare boek heb ik binnen een dag verslonden.
Inspirerend Leven

Geertje Couwenbergh is een unieke schrijftrainer. Ik heb nog nooit iemand gesproken die níet enthousiast is als ze schrijfles geeft.
Frank Noë, hoofdredacteur Schrijven Magazine

 

Reacties van lezers van Zin op Bol.com

Een boek als dit is een parel!

Heerlijk om eindelijk een boek te lezen waarin de schrijfster zich vanaf de eerste pagina kwetsbaar opstelt.

Dit boek draait om zoveel meer dan schrijven.

ZIN is een heel fijn boek waarin je als lezer een actieve rol hebt. Je leest niet alleen maar doet ook schrijfoefeningen. Geertje draagt je geen dingen op, maar loodst je met haar ongedwongen en enthousiaste schrijfstijl door een proces.

Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen. Sterker nog het boek is mijn tweede laptop geworden. Ik neem het overal mee naartoe.

 

bloggers over Zin

Help, nu kan ik niet meer stoppen met schrijven…
Jollanda Pikkaart, schrijfcoach

Dynamisch, zeer motiverend, herkenbaar en energiek.
Hebban.nl

Vergeet vooral niet de oefeningen uit dit heerlijke boek ook daadwerkelijk te doen, want ze zijn echt heel leuk.
Chicklit.nl

Makkelijk leesbaar en humoristisch.
NBD Biblion

Al een paar jaar mijn aller-favoriete schrijfboek.
Eline Stiekema

Na het lezen van de eerste perfecte omschrijving van mijn eigen gevoel, heb ik de rest van het boek in één adem uitgelezen.
Postfabriek.nl

Een boek dat ik iedereen kan aanraden. Of je nu wel of niet van plan bent te gaan schrijven: het geeft fijne inzichten en na het lezen kijk je anders tegen dingen aan.
Coeurblonde

Ik observeer meer dan ik deed. Ik weet nu: overal zit een verhaal in. Dat maakt alles wat ik doe toch net een klein beetje meer ZINvol.
Woorden Uit Mijn Broekzak