HARTCORE

Wat hebben de economische crisis, destructie van ecosystemen, politieke en religieuze fundamentalisering en het dreigende failliet van Europa te maken met hartelijkheid? Alles. Wanneer de fundamenten van een cultuur schudden is het de kunst ons te beroepen op de fundamenten van menselijkheid zelf. Volgens Geertje Couwenbergh is dit samen te vatten in de kwaliteit van hartelijkheid. HARTCORE is een een non-New Agey, realistisch en levendig pleidooi voor de onverbiddelijke kracht van hartelijkheid als oplossing voor alles.

“In een tijd die geobsedeerd lijkt met wat verward, gebroken, disfunctioneel en ziek is, is het essentieel af te vragen wat ongebroken, helder en gezond is. Wanneer de fundamenten van een cultuur schudden is het de kunst om ons te beroepen de fundamenten van menselijkheid zelf. Volgens mij is dit samen te vatten in de kwaliteit van hartelijkheid. Niet door positief te denken of je kop in het zand te steken, maar door hartcore te worden: onverbiddelijk vriendelijkheid en genadeloos zachtmoedig.”

bol-buttonebook-buttonibook-buttonfacebook-button

Reacties van lezers op Hartcore:

Erg inspirerend en verhelderend. Als je eens op een andere, meer constructieve manier tegen deze tijd van ‘crisis’ aan wil kijken is dit echt een aanrader! Ik kan veel met de centrale boodschap en vind het een hartelijk cadeautje voor vrienden die meer willen begrijpen van de wereld van hier en nu.

Ik voel me geraakt en tegelijkertijd wakker geschud door de inzichten van Geertje Couwenbergh.

Dit is een bijzonder boek in zijn soort. De meeste Boeddhisten blijven bij de oorsprong van hun wijsheid hangen maar deze auteur niet. Zij neemt de ‘formele Boeddhistische beoefening van hartelijkheid’ als uitgangspunt om met zijn allen gelukkiger, gezonder, meer tevreden en blijer door de crisis heen te komen.

Inspirerend, praktisch toepasbaar, verrassend.

Boekbespreking Hartcore op radio 2 door Coby van Herk

“‘Een fitnessapparaat voor je menselijkheid.’ Zo omschrijft Geertje Couwenbergh haar boek Hartcore, een pleidooi voor onverbiddelijke hartelijkheid als oplossing voor alles. Voor minder doet ze het niet. Coby van Herk, vipassana- en yoga-lerares, las het boek voor ons. En ze viel er als een blok voor. Agnes Sommer vroeg de enthousiaste lezeres waarom.”

…luister naar de bespreking

Lezers over hartcore

Leef Buwust Blog
Coeur Blonde Blog